Me-time met wijn en chocolade? Think again!

Je zit klaar voor je avondje me-time. Op de bank met een fijne fles wijn en een goede reep chocola. Maar de magie van het moment verdwijnt op het moment dat je een slok neemt, na je eerste goddelijke hap van de chocola. In plaats van een feestje in je mond, is al het lekkers verdwenen. Hoe dan?

Wijn en chocola worden neergezet als een match made in heaven. Het grootste cliché voor Valentijnsdag is wijn en chocolade. Het lijkt zo makkelijk om ze te koppelen omdat ze allebei lekker zijn. En toch lukt het vaak niet. Waar moet je op letten om jouw kans op een succesvol me-time moment of onvergetelijke date night te vergoten?

Tannine
Veel mensen hebben hun mond vol van de tannines in rode wijn. Het lijkt op de structuur die je krijgt in je mond/op je tong wanneer je earl grey thee te lang laat trekken. Maar chocola kan er ook wat van. Zeker bij donkere chocolade! Dit zou ook de mogelijke botsing tussen een tanninerijke rode wijn en een tanninerijke truffel kunnen verklaren. Het matcht gewoon niet zo lekker.

Zoet, donker, bitter
Droge (dus niet zoete) rode wijn is geweldig, maar hij combineert op geen enkele manier met jouw zoete chocolade craving. Vermijd dus vooral droge spierballenwijn zoals Cabernet Sauvignon. Een betere keuze is dan vaak een Merlot of pinot noir. Veel fruitiger, ronder en lichter dan veel rode krachtpatsers. Waarom? Cacaobonen zijn van nature fruitig. Dit betekent dat chocolade goed past bij een fruitige rode wijn. En: hoe intenser je chocolade is – we hebben het hier over 80 procent cacao of meer – hoe intenser je wijn zou moeten zijn. Iets zoets en fruitig werkt gewoon niet bij de intense smaak van bittere chocolade. Ook versterkte wijn, zoals een mooie port, kan goed werken met super donkere chocolade.

gratis wijngids met tips voor wijn kiezen in de supermarkt, online wijncursus
gratis wijngids met tips voor wijn kiezen in de supermarkt, online wijncursus

Zelfverzekerd wijn kopen in de supermarkt​?

Download dan onze wijngids waarin we je precies vertellen waar je op moet letten als je inslaat bij de supermarkt.

... Meer weten? Verbeter je wijnkennis met onze gratis wijngids over kopen in de supermarkt:

Om te zorgen dat je proefavontuur een succes wordt, is het leuk om zoveel mogelijk te proeven. In deze wijngids vertellen we je precies waar je op moet letten als je inslaat bij de supermarkt.